Ciasto miodowe Marlenka Czechy

Kilkanaście lat temu zaczęliśmy wprowadzać na polski rynek ciasto Marlenka. Jest to ciasto czeskie, z którego słynie kuchnia ormiańska. Ormiańskiego pochodzenia jest bowiem założyciel firmy Marlenka s. r. o. Stara, rodzinna receptura, naturalne składniki bez konserwantów i wyśmienity smak sprawiły, że to miodowe ciasto stało się łakociem, bez którego kuchnia czeska i jej smakosze nie mogą się już obyć. Ciasto miodowe Marlenka pierwotnie powstało w dwóch smakach – orzechowym i czekoladowym. Obecnie posiada także wariant cytrynowy, cynamonowy i morelowy, a bezglutenowe ciasto jest wersją powstałą z myślą o osobach z nietolerancją. Czeski miodownik i jego sukces na rynku cukierniczym stał się inspiracją do tworzenia kolejnych produktów linii Marlenka. Dużym powodzeniem cieszą się kulki orzechowe i kulki czekoladowe – energetyczne kulki mocy w klasycznych smakach Marlenki. Napoleonki, Baklawa (Pachlava), rolada z kakaem, rolada z malinami czy rolada z borówkami, a także przekąski (snacki) również mają swych stałych zwolenników.
Niepowtarzalny smak, brak konserwantów, najwyższej jakości składniki to niejedyne walory produktów Marlenka. Niewątpliwym atutem jest też długa trwałość tych wyrobów, które zachowują świeżość 90 dni w temperaturze do 24 stopni, 9 miesięcy do 8 stopni i dwa lata zamrożone w temperaturze – 18 stopni.
Zachęcamy do współpracy punkty handlowe i gastronomiczne, kina, hotele, lunaparki i wszystkich tych, którzy chcieliby wprowadzić produkty Marlenka dla swych klientów. Indywidualnych amatorów Marlenki zapraszamy natomiast do naszego sklepu internetowego!

f